Az ARAK AKTIV hivatalos oldala.
 

Indul az "AKTIV"

2010.04.18. 01:10

Az AKTIV-program előkészületeinek utolsó napjaihoz érkezve Hirt Károly az ALBA REGIA ATLÉTIKAI KLUB elnöke és Östör Annamária a Székesfehérvári Önkormányzat Sportbizottságának tagja sajtótájékoztatót tartott, melyen a sajtó munkatársain kívül jelen voltak a Programhoz csatlakozó általános iskolák igazgatói, valamint Dornbach lldikó a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója és Molnár Ferenc utánpótlás szövetségi kapitány is.

Tovább

AKTIV a Kossutban

2010.04.18. 01:26

 Az "AKTIV" versenysorozat első állomása a Kossuth Lajos Általános Iskola volt. Az osztályok nyolc fős csapatai évfolyamonként versenyeztek egymás ellen. A vidám, játékos feladatokat kicsik és nagyobbak egyaránt nagy lelkesedéssel fogadták, a pályán végig óriási küzdelem folyt az első helyért. A csapatokat 9. emberként segítették az osztálytársak, akik a  pálya széléről bíztatták versenyző társaikat. 

Tovább

AKTIV a Hétvezérben

2010.04.18. 01:35

 Az "AKTIV" második fordulójára a Hétvezér Általános Iskolában került sor. Hatalmas küzdelem, fergeteges szurkolás és jókedv jellemezte az ARAK versenysorozatának második állomását. A kiegyenlített erőviszonyokat tükrözi, hogy a versenyek során 5 esetben is holtversenyt hírdettek ki a szervezők. A pálya szélén zászlókkal és színes rajzokkal fantasztikus hangulatot teremtettek a csapatok szurkolói.

Tovább

Harmadik iskolai fordulóként az István Király Általános Iskolába látogatott el az AKTIV versenysorozat. Évfolyamonként két osztály versenyzett egymás ellen. A teremben azonban 4 csapat versenyzett együtt, mivel az 1-2, 3-4 és 5-6 osztályok egyszerre küzdöttek, természetesen külön-külön értékelve. Az fiatalabbak rendszerint becsületesen tartották a lépést az idősebbekkel, ez a plusz motiváció pedig szép eredmények formájában jelenkezett. 

Tovább

AKTIV a Tóvárosban

2010.04.20. 13:59

A Tóvárosi Általános Iskolában az eddigi legnépesebb mezőny állt rajthoz, hogy versenyenyezzenek a legAKTIVabb osztály címért. Minden alsós évfolyamban 4-4 osztály, az 5. és 6. évfolyamban pedig 3-3 osztály 8 fős csapata futott, ugrott, dobott a különböző versenyszámokban. A terem adottságait kihasználva lehetőség nyílt arra, hogy egyszerre 6 osztály csapata is a pályán legyen, igazi arénává alakítva a tornatermet.

Tovább

AKTIV a Vörösmartyban

2010.04.26. 18:06

Vörösmarty Általános Iskolába 04. 21.én látogatott el az AKTIV versenysorozata és AKTIVizálta a gyerekeket. A verseny 09:00 órakkor kezdődött, 2 évfolyam egyszerre 5 pályán küzdött a városi döntőbe való továbbjutásért. Elsőként az 1/A, 1/B, 1/C, 2/A, 2/C osztályok léphettek pályára, őket követték a 3/A, 3/C, 4/A, 4/B, 4/C végül a legnagyobbak 5/A, 5/C, 6/A, 6/B, 6/C mutathatták meg, hogy milyen jól futnak, dobnak, ugranak.

Tovább

Németh László Általános Iskolában 04. 22.-én került megrendezésre az AKTIV versenysorozata.  A szurkolók nagyon jól felszerelve, kiváló hangulatban érkeztek a tornaterembe, a rengeteg lufi, zászló, táblák és persze a hangos bíztatás, valóságos aréna hangultaot kölcsönzött a tornateremnek a verseny idejére. Ez a remek bíztatás, szurkolás a versenyzőkre is hatással volt hiszen nagyon jó, kiélezett küzdelmeknek lehettünk a tanui.

Tovább

AKTIV a Széna Téren

2010.04.26. 18:07

Utolsó előtti állomása az AKTIV versenysorozatának a Széna Téri Általános Iskola volt. 04. 26.án 09:00 órakor kezdték a versenyzést az első osztályos gyerekek a gyönyörűen feldíszített teremben, mint ahogy azt a galériában található képek is mutatják. Lelkesedés, győzni akarás jellemezte az osztályokat. Minden évfolyamon 3 osztály küzdött a legAKTIVabb osztály címért.

Tovább