20. AKTIV gála
 

20. AKTIV gála

2024.04.15. 12:51

20. alkalommal gáláztak a legjobb fehérvári iskolák az AKTIV sorozat zárásaként.

Az Alba Regia Sportcsarnokban rendezett 20. AKTIV gálával zárult az ARAK AKTIV 2023/2024-es tanévi eseményeinek sora. Az évzárón 11 iskola több mint 400 tanulója vett részt, akik mindannyian éremmel a nyakukban tértek haza. 

Szülők, nagyszülők, testvérek és szimpatizánsok töltötték meg a sportcsarnok lelátóit, hogy bíztassák az ARAK AKTIV versenysorozat záró eseményének főszereplőit: Fehérvár leggyorsabb és legügyesebb alsó tagozatos tanulóit.

A közel 2 órás eseményen 1-4. évfolyamon az iskolák válogatottjai mutathatták meg ügyességüket. Az AKTIV sorozat védjegyévé vált versenyfeladatok a gyorsasára, robbnékonyságra és ügyességre alapoznak. Az elmúlt másfél évtizedben kialakult speciális feladatmegoldások és a szurkolói eszköztár megszámlálhatatlan kellékei jól mutatják a sorozat hagyományait. A gyerekek versenyzés iránti kedve és a tanítók fáradhatatlan támogatása a mai napig a kezdeti lelkesedéssel repíti tovább az ARAK 2010-ben érletre hívott népszerűsítő versenysorozatát.

Az AKTIV program a HiPer versenyekkel kiegészülve immár a teljes tanévben: ősztől tavaszig megmozgatja az áltlános iskolás korosztályt.

Székesfehérvár Önkorményzatának, a Székesfehérvári Tankerületnek és a MOL Új Európa Alapítványának támogatásával az ARAK szeptembertől ismét folytatja majd a tehetségek kutatását és a rendszeres testmozgás népszerűsítését Székesfehérváron és Fejér vármegyében.