2. AKTIV HiPer döntő
 

2. AKTIV HiPer döntő

2023.11.13. 13:09

Az Alba Regia Atlétikai Klub „A.K.T.I.V” programja már 2010 óta mozgatja meg a fehérvári iskolásokat. Tavaly a HiPer versenysorozattal bővült az ARAK AKTIV, ahol Székesfehérvár leggyorsabb és legruganyosabb tanulóit keresi az ARAK.

A HiPer név mögött a "high performance" jelentés bújik meg, a versenysorozat lényege ugyanis az egyéni teljesítmények mérésében keresendő. Az AKTIV HiPer 2023 őszi iskolai turnéja során 14 iskola 118 osztályának 2729 tanulója mutatta meg robbanékonyságát és gyorsaságát.

Az idei évre megújult arakaktiv.hu oldalon folyamatosan frissültek a legjobb eredményeket tartalmazó listák 10+10 m-es sprintfutásban és a speciális kontakt szőnyegen végrehajtott felugrás versenyszámokban.

A toplista első 12 helyezettje kapott meghívást az AKTIV HiPer 2. döntőjére, ahol a felugrás és a 10 m-es sprint mellett idén a „Te mit tudsz 50-en??” kihívásban is bizonyíthatják tehetségüket az 3-6 évfolyamos fiúk és leányok.

Az iskolai forduló összesített eredményei alapján gazdára talál majd a Székesfehérvár leggyorsabb és legruganyosabb iskolája, valamint évfolyamonként a leggyorsabb és legruganyosabb osztály cím is.

Érdemes lesz tehát pénteken 13 órától kilátogatni a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központba, ahol a feltörekvő fehérvári tehetségeknek a helyszínen szurkol majd Szabó Dániel, az ARAK budapesti atlétikai VB-n résztvevő sztárfutója is.

A fehérvári tehetségek felkutatásában az ARAK AKTIV HiPer versenysorozatot a MOL Új Európa Alapítvány és a Co-op Star Kereskedelmi Zrt. támogatta.