Indul az "AKTIV"
 

Indul az "AKTIV"

2010.04.18. 01:10
Az AKTIV-program előkészületeinek utolsó napjaihoz érkezve Hirt Károly az ALBA REGIA ATLÉTIKAI KLUB elnöke és Östör Annamária a Székesfehérvári Önkormányzat Sportbizottságának tagja sajtótájékoztatót tartott, melyen a sajtó munkatársain kívül jelen voltak a Programhoz csatlakozó általános iskolák igazgatói, valamint Dornbach lldikó a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója és Molnár Ferenc utánpótlás szövetségi kapitány is.
 
A Magyar Atlétikai Szövetség  a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet Sport XXI programján keresztül támogatja az ARAK egyedülálló kezdeményezését, melynek célja az atlétika népszerűsítése a 6-12 éves gyermekek körében. Székesfehérvár 8 általános iskolájában 1-6. évfolyamon versenyeznek egymás ellen az osztályok 8 fős csapatai. Április hónapban az iskolai fordulók alkalmával a programban részt vevő intézmények tornatermeiben zajlanak a versenyek. Évfolyamonként a győztes osztályok képviselhetik iskolájukat május 2-án a városi döntőben, ahol a város legAKTIVAbb osztálya és a legAKTIVabb iskola címért küzdenek majd.

A sajtótájékoztató során Hirt Károly ismertette a versenysorozat állomásait, bemutatta a résztvevő iskolákat. Elmondta, hogy a sorozat költségeit a Klub állja, az iskoláknak csak a tornatermet kell biztosítani.

A programról bővebb információt az alábbi elérhetőségeken kaphat:
 
Hirt Károly
elnök
Alba Regia Atlétikai Klub
+3620/942-2877
e-mail: karoly.hirt@arakatletika.hu

vagy

Borsányi Zoltán
utánpótlás menedzser
Alba Regia Atlétikai Klub
+3620/443-1021
e-mail: aktiv@arakatletika.hu